Stooseflow

Minimal Viable Product (MVP)

Een minimal viable product is de eerste versie van nieuwe online bedrijfssoftware met voldoende functies om bruikbaar te zijn. Vroege eindgebruikers gaan er snel mee aan de slag en geven feedback voor toekomstige ontwikkelingen.

Wat een Minimal Viable Product is.

Een minimal viable product (MVP) is - in de context van online bedrijfssoftware - de eerste versie van de software met het minimaal aantal functies om bruikbaar te zijn. Het is de eerste grote stap in het ontwikkelproces. Als deze stap is genomen, staat er software waarmee gewerkt kan worden en dat tegelijk een stevig startpunt biedt voor verdere ontwikkelingen. Hoewel het om de minimale functies gaat, moet een MVP eindgebruikers in staat stellen om volledige taken af te kunnen ronden en moet het een hoogwaardige gebruikerservaring bieden.

Waarvoor een Minimal Viable Product wordt gebruikt.

Omdat een minimal viable product (MVP) enkel het minimaal aantal functies bevat om bruikbaar te zijn, is de MVP van nieuwe online bedrijfssoftware relatief snel ontwikkelt en gaan vroege eindgebruikers er snel mee aan de slag. Hierdoor wordt de software in een vroege fase van ontwikkeling gevalideerd en voorzien van feedback. Op basis van deze validatie en feedback worden toekomstige ontwikkelingen bepaald, waardoor goed en tijdig kan worden bijgestuurd. Het resultaat is online bedrijfssoftware dat precies aansluit op de behoefte van eindgebruikers, zonder tijd en geld te verspillen.

Hoe je een Minimal Viable Product bepaalt.

De eerste en meest belangrijke stap in het bepalen van het minimaal aantal functies voor de MVP van nieuwe online bedrijfssoftware is onderzoek. Door het gesprek aan te gaan met zoveel mogelijk eindgebruikers worden de meest belangrijke uitdagingen - en dus benodigde functies - bekend. Als ze allemaal bekend zijn wordt gekeken naar hoe belangrijk een functie is, hoe lang het duurt om de functie te ontwikkelen, hoeveel het ontwikkelen van de functie kost en wat de concurrentie doet, om zo te bepalen welke functies er in de MVP komen.

Contact met Stooseflow

Samen jouw bedrijf in de bouw of techniek productiever maken en je medewerkers gelukkiger?

Of het nu met standaard producten of met maatwerk is, samen optimaliseren we jullie bedrijfsprocessen en zorgen we ervoor dat ze optimaal worden ondersteund door software. Vrijblijvend nieuwe contacten leggen, sparren en onze kennis en ideeën delen doen we trouwens ook graag. Net als nieuwe samenwerkingen aangaan, luisteren naar je situatie en al je vragen beantwoorden.