Stooseflow

Coldtec beheerapplicatie

Online bedrijfssoftware voor het afhandelen van opdrachten voor onderhoud en het bijhouden van de status van zuur- en chemicaliënkasten.

Onnodig mailverkeer, losse documenten en geen overzicht

Ontdek de software waarmee Coldtec als druk installatiebedrijf wekelijks 20 uur bespaart

Voor het onderhouden van de klimaatinstallaties van de TU Delft had Coldtec dagelijks veel communicatie via e-mail over statusupdates, het aan- en afmelden van een opdracht en de facturatie. Zo moest bij elke nieuwe opdracht de bestelbon uit de e-mail worden gedownload en in een map op de computer worden opgeslagen. Vervolgens moest bij elke vraag de bon er opnieuw handmatig bij worden gepakt. Erg onhandig en een hoop onnodige handelingen. Coldtec wilde graag dat dit proces eenvoudiger werd en minder tijd zou gaan kosten.

Eenvoudig opdrachten beheren

De beheerapplicatie is een razendsnelle webapplicatie waarin zowel Coldtec als de TU Delft eenvoudig opdrachten voor onderhoud beheren

Bij het starten van een nieuwe opdracht kan de gebruiker eenvoudig een opdrachtnummer invoeren en documenten toevoegen, waaronder de bestelbon. De locatie of het gebouw kan worden geselecteerd en de gewenste uitvoerdatum kan worden toegevoegd. Ook is er ruimte voor een opdracht- en factuuromschrijving.

Alle data is gebundeld en eenvoudig terug te vinden. De heldere verdeling tussen nieuw, in behanding, in afwachting, controle en afgerond maakt de status van een opdracht direct zichtbaar voor iedereen.

Eenvoudig opdrachten bijhouden en inzien

Coldtec houdt eenvoudig de status van elke opdracht bij, terwijl de TU Delft ze altijd kan inzien en op de hoogte is

Een opdracht kan altijd worden aangepast of worden verwijderd. Onder opmerkingen kunnen gebruikers berichten achterlaten en elkaar op de hoogte houden. Daarnaast kunnen er labels aan een opdracht worden toegekend, denk aan uitgesteld of wacht op onderdelen. Dit geeft andere gebruikers in één oogopslag meer context over de status.

Kast metingen bijhouden

De status van elke chemicaliën- en zuurkast wordt eenvoudig bijgehouden door Coldtec

Naast onderhoud aan klimaatinstallaties is Coldtec ook verantwoordelijk voor het testen van chemicaliën- en zuurkasten van de TU Delft. Tijdens deze testen wordt gemeten of een kast voldoet aan alle wet- en regelgeving en daarmee veilig genoeg is om mee te werken. Ook dit proces zag Coldtec graag geoptimaliseerd en geautomatiseerd, dus hebben we een extra module ontwikkeld voor de beheerapplicatie.

Automatisch meetrapport

Met één klik download zowel Coldtec als de TU Delft een digitaal meetrapport waarmee de status van een kast duidelijk wordt

Omdat er in zuur- en chemicaliënkasten wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen is de status van een kast essentieel. Dit kan pas goed beoordeeld worden als alle belangrijke gegevens in één overzicht te zien zijn. Om die reden hebben we ervoor gezorgd dat er met één klik op de knop een digitaal meetrapport kan worden gegenereerd.

Het meetrapport is inclusief een compleet overzicht van de gemeten kasten, richtlijnen en details van de metingen. De installateur of een medewerker van de TU Delft klikt op downloaden en het digitale meetrapport is direct klaar om te delen.

JanPaul Monster
Algemeen directeur, Coldtec
Monteurs kunnen óp locatie de gegevens of status van een opdracht of kast bekijken, opmerkingen plaatsen en zelfs documenten en foto's toevoegen. Perfect!