Stooseflow

Coldtec B2C offerte software

Online bedrijfssoftware voor het optimaliseren en automatiseren van het maken van offertes op maat voor consumenten.

Onnodig veel tijd en documenten

Ontdek de software waarmee Coldtec als druk installatiebedrijf wekelijks 15 uur bespaart

Coldtec krijgt gemiddeld 15 tot 20 offerte aanvragen per dag. Offertes maakte ze met de hand: een berekening maken in Excel, een Word template kopiëren, de inhoud aanpassen, opslaan als PDF en e-mailen naar de consument. Ook als een offerte aangepast moet worden, deden ze dit handmatig. In totaal nam het maken van een offerte op maat daardoor gemiddeld 1 uur in beslag. Coldtec wilde dit proces graag optimaliseren en zoveel als mogelijk automatiseren, zodat zij aanvragen sneller kunnen verwerken.

Razendsnel offertes op maat

De offerte tool is een kleine, eenvoudige, maar effectieve webapplicatie waarin Coldtec razendsnel een offerte maakt

De tool heeft een hoge gebruiksvriendelijkheid en zorgt ervoor dat handmatige berekeningen of aanpassingen niet meer nodig zijn. Waar Coldtec voorheen een Word template moesten kopiëren, handmatig moest aanpassen en apart moest opslaan, vullen ze nu direct de juiste gegevens in, voegen ze de juiste airco's en situatiefoto's toe en genereren ze de offerte met één klik.

De kracht van de API

Door de losse API worden aanvragen via zowel de telefoon, e-mail als de website razendsnel afgehandeld

De kracht achter deze tool is de beveiligde API die we hebben ontwikkeld. De API voorziet in alle benodigde data: de beschikbare airco's, de beschikbare medewerkers voor het ondertekenen van de offerte en de eventuele extra's die toegevoegd kunnen worden, zoals een extra WiFi-module.

Hierdoor kan niet alleen onze tool daar gebruik van maken, maar ook de tool die ontwikkeld is voor de website van Coldtec. De API genereert ook automatisch de offertes op maat en slaat deze op, zodat klanten deze direct kunnen downloaden.

Extra slimmigheden

Door extra slimmigheden zijn er een aantal handmatige handelingen verwijderd en is elke offerte precies passend voor de situatie

De software genereert de offerte op maat als PDF in de huisstijl van Coldtec. Hij wordt automatisch gevuld op basis van de gegevens die binnen komen: de gegevens van de consument en de bijbehorende informatie en afbeeldingen van de airco's.

Ook bevat de software nog een aantal extra slimmigheden. Zo berekend hij automatisch de totale prijs en de prijs voor het onderhoud, en voegt hij op basis van een aantal condities bepaalde teksten wel of niet toe — waardoor het een echte offerte op maat is.

Paul Wassenaar
Manager B2C, Coldtec
Door de combinatie van de tool en de API is het deelproces geoptimaliseerd. Waar het handmatig maken van een offerte op maat eerst 1 uur kostte, kost het ons nu nog maar 15 minuten!