Stooseflow maakt gebruik van cookies. Door de website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Ik snap het

Het proces van opdrachten afhandelen en het meten van zuur- en chemicaliënkasten

Coldtec ontwerpt, realiseert en beheert klimaat- en elektrische installaties. Denk hierbij aan airconditioning en ventilatie. Dit doen ze onder andere voor particulieren, als bedrijven en laboratoria. Stooseflow is gevraagd om het proces van opdrachten afhandelen en het meten van zuur- en chemicaliënkasten te optimaliseren en automatiseren.

Veel handelingen

Voor het onderhoud aan de klimaatinstallaties van de TU Delft kwamen er bij Coldtec per dag meerdere e-mails binnen. Zo'n e-mail kwam bij Van Dorp vandaan en bevatte een bestelbon (PDF) met details voor de opdracht: een beschrijving van het probleem, het gebouw waarin het probleem zich bevindt en eventueel de gewenste uitvoerdatum.

Coldtec haalde de bestelbon uit de e-mail, sloeg hem op in een mapje op de computer en moest hem er vervolgens telkens bij zoeken om de relevante gegevens door te geven aan de verantwoordelijke monteur, de opdracht af te melden, de opdracht te factureren of Van Dorp of de TU Delft te kunnen vertellen wat de huidige status is.

Dashboard van de opdrachten module in de online bedrijfssoftware beheerapplicatie van Coldtec
Overzichtelijk de status van elke opdracht zien doordat ze zijn onderverdeeld in lijsten

Eenvoudig opdrachten beheren

Om dit proces van de opdrachten te optimaliseren hebben we voor Coldtec een webapplicatie gerealiseerd, geïmplementeerd en zullen we hem in de toekomst blijven optimaliseren. Binnen de webapplicatie kunnen de opdrachten eenvoudig beheerd worden. Ze worden op basis van hun huidige status onderverdeeld in vijf overzichtelijke lijsten en ze kunnen eenvoudig worden toegevoegd, aangepast en verwijderd.

Op elk moment van de dag biedt de webapplicatie iedereen van zowel Coldtec, van Van Dorp als van de TU Delft een helder overzicht van de opdrachten en hun huidige status omdat de webapplicatie via het internet overal en altijd toegankelijk is. Zo hoeft er dus ook geen contact meer opgenomen te worden met Coldtec om de huidige status van een opdracht op te vragen.

Filters van een opdracht beheren in de online bedrijfssoftware beheerapplicatie van Coldtec
Details bekijken, aanpassen en eenvoudig labels beheren

Details, documenten, labels en opmerkingen

Omdat een webapplicatie zo gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn is het aanpassen van de details van een opdracht duidelijk en eenvoudig. Ook kunnen er bij elke opdracht gemakkelijk documenten worden beheerd - zodat onder andere de bestelbon van een opdracht eenvoudig terug te vinden is - en datums van afmelding en facturatie opgeslagen worden.

Per opdracht kunnen ook labels eenvoudig worden beheerd en opmerkingen worden toegevoegd, aangepast en verwijderd. Zo ziet een gebruiker eventueel snel waarom een opdracht een huidige status heeft, kunnen er eenvoudig aantekeningen opgeslagen worden en kan er gemakkelijk per opdracht gecommuniceerd worden tussen alle belanghebbende.

Opmerkingen toevoegen aan een opdracht de online bedrijfssoftware beheerapplicatie van Coldtec
Eenvoudig opmerkingen plaatsen, aanpassen of verwijderen

Het meten van zuur- en chemicaliën kasten

Naast het onderhoud aan de klimaatinstallaties is Coldtec ook verantwoordelijk voor de metingen van de zuur- en chemicaliën kasten van de TU Delft. Deze metingen worden uitgevoerd om te controleren of de lucht van een kast waarin gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen voldoende wordt afgezogen.

Om dit proces van meten voor Coldtec te automatiseren is er een kasten module gerealiseerd binnen de webapplicatie. In deze module kunnen kasten eenvoudig worden beheerd. Bij elke kast kunnen er vervolgens metingen worden toegevoegd, waarbij voor elke meting onder andere de waardes van de negen meetpunten, de gebruikte meetapparatuur, de status van de verlichting, de status van de afzuiging van de onderkast en eventuele punten van afkeur toegevoegd kunnen worden.

Dashboard van de kasten module in de online bedrijfssoftware beheerapplicatie van Coldtec
Direct inzicht in de huidige status van elke kast door een duidelijk overzicht

Automatisch een meetrapport genereren en downloaden

Om het automatiseren van het meetproces volledig te maken kan er in de module eenvoudig, met één klik op de knop, een digitaal rapport (PDF) worden gegenereerd van een of meerdere metingen. De gebruiker selecteert simpelweg de kasten of meting(en) waarvan hij een rapport wilt en klikt op downloaden.

Vervolgens wordt het rapport automatisch gegenereerd en gedownload op basis van gebouw, waarbij het rapport een titelblad, een pagina met uitleg over een meting, een overzicht van de kasten die zijn opgenomen in het rapport en de details van elke laatste meting van een kast bevat.

En omdat zowel Coldtec, Van Dorp als de TU Delft gebruik maken van de webapplicatie kan een rapport altijd, overal en eenvoudig door elke belanghebbende worden gedownload.

Meting en testen van een zuur- of chemicaliënkast in de online bedrijfssoftware beheerapplicatie van Coldtec
Binnen elke meting wordt automatisch op basis van de negen meetpunten de gemiddelde airflow berekend

Snel en efficiënt

Naast dat de webapplicatie de processen voor Coldtec sneller en efficiënter maakt is ook de webapplicatie zelf snel en efficiënt. Voor de realisatie zijn namelijk de meest actuele technieken en technologieën gebruikt, waardoor de webapplicatie snel laadt, data snel verwerkt en het eenvoudig op te schalen is.

Zo is de front-end gebouwd in het VueJS framework, draait er voor de back-end een Restfull API die geschreven is in NodeJS en wordt er MongoDB als database gebruikt. Daarnaast hebben we voor de webapplicatie een server optimaal ingericht voor de beste prestaties en zullen we er voor blijven zorgen dat hij optimaal blijft draaien.

De webapplicatie is geoptimaliseerd voor elk besturingssysteem, elke browser en elk apparaat. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld monteurs eenvoudig op locatie de gegevens of status van een opdracht of kast bekijken, opmerkingen plaatsen en zelfs documenten zoals foto's toevoegen aan een opdracht of kast.

Opdrachten worden eenvoudig naar een andere status versleept in de online bedrijfssoftware beheerapplicatie van Coldtec
De status van een opdracht snel aanpassen door hem naar een andere lijst te slepen